• Sajam EU fondova u Šibeniku

  Sajam EU fondova u Šibeniku
  01.10.2018

  „Sajam EU fondova“ održat će se u subotu 6. listopada u okviru informativno-edukativnog događanja pod nazivom “Regionalni dani EU fondova” koje organizira Ministarstvo...

  Opširnije
 • Produljena obustava Poziva na dostavu projektnih...

  Produljena obustava Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – Program zapošljavanja žena“
  28.09.2018

  Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ objavilo je produljenje...

  Opširnije
 • Sastanak projektnog tima

  Sastanak projektnog tima
  27.09.2018

  U srijedu, 26.9.2018. održali smo sastanak projektnog tima projekta "Inovativnim pristupom do zapošljavanja u Sisačko-moslavačkoj županiji".

  Opširnije
 • Predstavljanje natječaja

  Predstavljanje natječaja
  24.09.2018

  Prisustvovali smo predstavljanju natječaja “Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro 2014-2020” u Trebinju.

  Opširnije
 • Radionica "Turistička interpretacija u...

  Radionica "Turistička interpretacija u kulturnom turizmu"
  21.09.2018

  Sudjelovali smo na radionici na temu Turističke interpretacije u kulturnom turizmu s ciljem kvalitetnijeg turističkog razvoja naše županije.

  Opširnije

Predstavljanje natječaj za podmjeru 6.2. "Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima"

14.02.2018

 

Kako se što bolje pripremiti na aktualni natječaj za podmjeru 6.2. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja mogli ste saznati od Odjela za ruralni razvoj, Razvojne agencije SI-MO-RA, u ponedjeljak, 12.2. u Novskoj i utorak, 13.2. u Sisku.

Natječaj je namijenjen OPG-ima, obrtima i trgovačkim društvima upisanim u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu, a provođenje projekta prihvatljivo je u mjestima s najviše 5.000 stanovnika. Kod fizičkih osoba nositelj poljoprivrednog gospodarstva mora biti upisan u Registar poreznih obveznika po osnovi samostalne djelatnosti. Visina potpore iznosi 50.000 eura u 100%-tnom iznosu.

Prihvatljivi sektori za pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti su: 

a) sektor prerade i/ili marketinga i/ili izravne prodaje proizvoda 
b) sektor pružanja usluga u ruralnim područjima 
c) sektor turizma u ruralnom području
d) sektor tradicijskih i umjetničkih obrta